Ofisimizin sizler için başlatmış olduğu Öğrenci Söyleşileri dizisinin ikinci konuğu Hemşirelik Bölümü Mezunu Kübra BALCI oldu


Ofisimiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı temsilcisi Dr. Emrullah KALKAN moderatörlüğünde yapılan Değişim Programlarında Öğrenci Tecrübeleri konulu söyleşimizin İkinci konuğu Sağlık Bilimler Fakültesi Hemşirelik Bölümü mezunu Kübra BALCI oldu.

Bu söyleşilerde Erasmus, Mevlana, Farabi öğrenim hareketliliğinden faydalanarak başka üniversitelerde öğrenim hayatlarının bir dönemini geçiren öğrencilerimizle söyleşerek, tecrübelerini diğer öğrencilerimize aktararak Üniversitemizin programlarındaki istatistiklerini ivmelendirimeyi hedeflediklerini belirten Dr. Kalkan, sözü davetlimiz hemşirelik mezunu Kübra BALCI’ya bıraktı.

Kısaca kendinden bahseden ve Erasmus Değişim Programı aracılıyla Litvanya’da almış olduğu eğitimi ve oradaki yaşadığı anıları paylaşan Balcı, Hayatta aldığın en iyi üç karar ne diye soracak olsalar Erasmus’a gitmek bunlardan biridir hayata bakış açımı değiştirdi diyerek memnuniyetini dile getirdi. Erasmus Programı kapsamında gitmiş olduğu Litvanya’da eğitimin yanı sıra staj imkânından da yararlandığını dile getiren Balcı; ülkelerdeki hastane imkânları, ilaç ve uygulamalarda ne gibi farklar olduğunu gözlemleyebildiğini ve yaşamış olduğu bu süreçte “Hayatın sadece yaşadığımız ülkeden ibaret değil başka ülkelerde başka yaşantılar olduğunu Erasmus bana bunları gösterdi” diyerek, Değişim programlarından yararlanmak isteyen öğrenciler için Akademik puanlamaya dâhil olan lisans ortalama notunun yanı sıra yabancı dil puanlarının yüksek tutulmasının programlardan yararlanma açısından yararlı olacağını tavsiye etti. 


Yayını izlemek için: Tıklayınız



HIZLI ERİŞİM

Youtube Twitter instagram Facebook
Kariyer ve Mezunlar Ofisi Danışma Hattı
Birim Yöneticilerimiz İle Görüşün
Kariyer ve Mezunlar Ofisi
Öğrenci Temsilcisi
Çevrimiçi