"Staj Seferbirliği" Programına Öğrencilerimizden Yoğun İlgi



Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda bu yıl ikincisi düzenlenen "Staj Seferbirliği" programına, Üniversitemizden 1.133 öğrenci başvuru yaptı. Üniversitemiz lisans ve önlisans programında eğitim görmekte olan 1.133 öğrencimiz kariyer hedeflerine ulaşmak için başvuru aşamalarının hepsini tamamlayarak programa katılım sağladı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen programa, üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Kamu kurumlarının tüm stajyer alımlarının yanı sıra özel sektörden gönüllü işverenlerin katıldığı programda, 385'i özel sektörden, 1658'i de kamu kurumlarından olmak üzere toplam 2 bin 43 işveren programa dahil oldu. Programla, öğrencilerin staj arayan veya kurumlar tarafından seçilmeyi bekleyen bireyler olmaktan ziyade, staj yapacağı kurumu seçen yetenekler haline gelmesi sağlanıyor.

Başvuru değerlemeleri, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından sınırlı sınav performansını ölçen bir yöntem yerine, liseden lisans son sınıfa kadar sergilenen performans, yetkinlikleri artırmaya yönelik yapılan tüm çalışmalar ve elde edilen başarılar göz önünde bulundurularak, akademik, mesleki, sanatsal, sosyal ve sportif yeterlilikleri üzerinden yapılacak olup değerlendirme sonucunda staj yapmaya hak kazanan öğrenciler Kariyer Kapısından duyurulacaktır.



HIZLI ERİŞİM

Youtube Twitter instagram Facebook
Kariyer ve Mezunlar Ofisi Danışma Hattı
Birim Yöneticilerimiz İle Görüşün
Kariyer ve Mezunlar Ofisi
Öğrenci Temsilcisi
Çevrimiçi