OKA Çorum’da Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi için Ön Talep Topluyor



Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Katma Değerli Üretim ve İhracat Sonuç Odaklı Programı kapsamında, TR83 Bölgesinde (Amasya, Çorum, Samsun, Tokat) üretim sürecinde yaratılan değerin ve üretilen ürünlerin ihraç edilebilirliğinin artırılması ile ihracat yapan işletme sayısının ve kg başına ihracat değerinin artırılması için çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Bu minvalde Ajansımız son 3 yıldır dış ticaret alanında eğitim ve danışmanlık faaliyetleri aracılığıyla işletmelerin bilgi ve tecrübe seviyesini artırmakta Rekabetçilik ve Dış Ticaret Destek Merkezi aracılığıyla ise ihracat yapmak isteyen işletmelerimize Hedef Pazar ve müşteri bulmaları konusunda ücretsiz hizmet vermektedir. Ajansımızın 2023 yılı Çalışma Programında yer alan Sertifikalı Dış Ticaret Personeli Yetiştirme Eğitimi ile sektörün ihtiyaç duyduğu personelin yetiştirilmesi hedeflenmektedir. OKA, Çorum TSO ve İŞKUR Çorum İl Müdürlüğü işbirliğiyle toplam 114 saat (20 iş günü) dış ticaret ve dış ticaret İngilizcesi eğitimi verilmesi planlanmaktadır. Söz konusu eğitime Çorum’dan 20 katılımcının seçilmesi planlanmaktadır. Eğitim ücretsiz olup aynı zamanda kursiyerlere de herhangi bir cep harçlığı vb. ödeme yapılmayacaktır.

Dış ticaret alanında bilgi ve tecrübe kazanmak ve bu alanda kariyerini devam ettirmek maksadıyla eğitime katılmak için başvuru yapacak adaylar arasından aşağıda sıralanan kriterlere göre seçim yapılacaktır;


  •     En az ön lisans mezunu,
  •     Lisans okuyanlardan 4. Sınıfta olanlar,
  •     Tercihen İngilizce bilen,
  •     Gönüllü 20-34 yaş arası gençler,

Eğitimin Mayıs ayının ikinci yarısı başlayıp Haziran ayının ilk yarısına kadar 09:30-16:30 saatleri arasında Çorum TSO eğitim salonunda gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Eğitime devam zorunlu olup kurs bitiminde sınav yapılacak ve sadece başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecektir.


Başvurular 19 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılacaktır.   


Not: Bu ilan ön talep toplamaya yönelik olarak hazırlanmıştır, Ajans yeterli ya da uygun nitelikte başvuru olmaması durumunda eğitimi iptal etme hakkını saklı tutar.


Başvuru için TIKLAYINIZ

 

PROGRAM İÇERİĞİ

  •     Dış Ticaret Mevzuatı ve Genel Tanımlar,
  •     Dış Ticaretin İşletmeler Açısından Önemi ve İşletme Fonksiyonları Arasındaki Yeri,
  •     Dış Ticarette Fiyat/Maliyet Hesaplama ve Ödeme/Teslim Şekilleri,
  •     Hedef Pazar ve Müşteri Tespiti,
  •     İhracatta Devlet Destekleri,
  •     Dış Ticaret İngilizcesi


İletişim için;

Çorum Yatırım Destek Ofisi  corumydo@oka.org.tr                       0364 225 74 70

Samsun Katma Değerli Üretim ve İhracat Birimi kdb@oka.org.tr  0 362 431 24 00



HIZLI ERİŞİM

Youtube Twitter instagram Facebook
Kariyer ve Mezunlar Ofisi Danışma Hattı
Birim Yöneticilerimiz İle Görüşün
Kariyer ve Mezunlar Ofisi
Öğrenci Temsilcisi
Çevrimiçi