Re-Shaping Career Planning: Bridging Gaps başlıklı uluslararası konferansa katıldık

24-26 Haziran tarihlerinde T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi destekleriyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından “Re-Shaping Career Planning: Bridging Gaps” başlıklı uluslararası bir konferans gerçekleştirildi. Konferans, ODTÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Y. Eren Kalay, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR katılımı ve açılış konuşmalarıyla başladı. ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen uluslararası konferansa, Hitit Üniversitesi Kariyer ve Mezunlar Ofisi’den Arş. Gör. Dr. Semih ÇETİN katıldı. Konferans kapsamında, ulusal ve uluslararası üniversitelerin kariyer merkezlerinin başarılı uygulama örnekleri sunularak; kariyer merkezlerinin kurumsal ilişkilerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi, yeni nesil iş arama stratejileri ile kariyer gelişimi ve danışmanlık süreçlerinde yapay zekânın rolü üzerine oturumlar gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden kariyer merkezlerinde görevli akademisyenlerin katıldığı konferans, kariyer planlamasında yenilikçi yaklaşımların paylaşılması ve küresel iş birliğinin güçlendirilmesi açısından önemli katkılar sağladı.